Obuka iz prve pomoći

Dragi budući vozači ,

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad rešenjem Ministarstva zdravlja Republike Srbije (rešenje br. 530-53-00095/2014-07 dana 13.03.2014.god.) akreditovan, te za obavljanje obuke iz prve pomoći i organizovanje i sprovođenje ispita iz prve pomoći za buduće vozače,  prema Pravilniku o bližim uslovima koje moraju ispunjavati Crveni krst Srbije, odnosno zdravstvene ustanove za obuku iz prve pomoći i organizovanje i sprovođenje ispita („Sl.glasnik R.Srbije“ broj 5/2011) i to:

Kurs  za obuku iz prve pomoći traje osam školskih časova,  šest sati (sa pauzama), sastoji se od teorijskog i praktičnog dela i održava se u prostorijama  Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Novi sad, Futoška 121 (zgrada “higijenskog”), na trećem spratu. Kurs se organizuje   po  grupama od maksimalno deset učesnika.
Kurs se sastoji od teoretskog dela koji se izvodi uz pomoć savremenih tehničkih pomagala i praktičnog dela na modelima (lutkama) dizajniranim za trening određenih veština. Jedan deo treninga polaznici vežbaju međusobno.
Polaganje ispita vrši se u prostorijama Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad, dva dana kasnije (ili po dogovoru).
Po uspešno položenom ispitu polaznici dobijaju potvrdu o položenom ispitu iz prve pomoći koju prilažu uz dokumentaciju za polaganje vozačkog ispita.
Kurs vode lekari i osoblje Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Novi Sad, nosioci licence predavača-ispitivača prve pomoći izdate od Ministarstva zdravlja Republike Srbije.